Uitwisseling & Return

We willen dat u volledig tevreden bent met uw aankoop

We willen dat u volledig tevreden bent met uw aankoop, maar we begrijpen dat een artikel soms moet worden geretourneerd. Geen zorgen - we zijn er om u te helpen! Algemene retouren voor koopwaar kunnen op elk moment na aankoop gratis worden gemaakt. Voor informatie over retourneren van speciale goederen, klik op de onderstaande link speciale artikelen.

Als u om welke reden dan ook niet volledig tevreden bent met uw aankoop, dan zullen we het graag met u ruilen of terugbetalen, afhankelijk van dit retourbeleid. We geven u een vervangende of volledige terugbetaling.

Hoe een artikel in Nederland te retourneren

1. Vul het retourformulier in en druk een vrijepost-tag af.

2. Verpreek uw verklaring veilig. Inclusief zoveel mogelijk originele verpakking mogelijk.

3. Neem het postkantoor en vraag om een ​​vervangingscertificaat.

4. Uw retour zal worden verwerkt en een vervanging of terugbetaling zal worden uitgegeven.

TERUGSTUURBELEID

Als u een deel of het geheel van uw bestelling wilt retourneren voor een terugbetaling of omruiling, moet u ons hiervan op de hoogte stellen binnen 14 dagen na de dag na levering van het artikel. U kunt ons op de hoogte stellen door een retouraanvraag in te dienen in het volledige bestelgedeelte van uw account op deze website of per e-mail of telefoon.

Je aankoop retourneren

1. Vraag binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling om een ​​RMA-nummer (RMA).

2. Meld u aan bij uw account en selecteer onder mijn bestellingen het ordernummer met de items die u wilt retourneren.

3. Klik op de knop Create a RETURN / EXCHANGE en volg de stappen

4. Vink het vakje aan dat in overeenstemming is met ons retourbeleid. Vervolgens ontvangt u een e-mail met uw RMA-nummer (retourmachtiging voor handelsgoederen) en het referentienummer van de koerier.

Om ervoor te zorgen dat uw retour wordt gedekt door ons gratis retourbeleid, stuurt u het terug vanuit hetzelfde land waar het is afgeleverd. Bestellingen verzonden vanaf een andere bestemming kunnen extra kosten met zich meebrengen en werden bij de douane vertraagd.

Wij geven er de voorkeur aan dat de artikelen via onze eigen service aan ons worden geretourneerd, zodat ze worden beschermd en verzekerd. U kunt terugkeren met behulp van betrouwbare middelen, maar aanvaardt geen verantwoordelijkheid.

Krijg een terugbetaling

Uw terugbetaling zal worden gecrediteerd in het oorspronkelijke betalingsformulier of als een kredietopslag naar uw account.

Houd rekening met het feit dat het maximaal tien werkdagen kan duren voordat teruggaven in uw account worden weergegeven vanwege verschillende verwerkingstijden tussen betalingsproviders.

Onze politiek

Alle items moeten nieuw, ongebruikt worden geretourneerd en met al onze website- en kledinglabels nog bevestigd ontwerp. Retourzendingen die niet voldoen aan ons beleid worden niet geaccepteerd en teruggestuurd naar de klant.

Herhaalde returns

We bieden een flexibel retourbeleid om uw online winkelervaring nog eenvoudiger te maken. We volgen het aantal retouren van klanten en doorgaan met het retouren zal naar eigen goeddunken worden gemarkeerd en eventueel worden geweigerd of leiden tot de sluiting van uw account.

Late returns

Uw aankoop moet binnen 28 dagen na ontvangst van uw bestelling naar ons worden teruggestuurd.

Schoenen

Als het op schoenen aankomt, moet u er rekening mee houden dat u uw voetzolen niet krast of de schoenendoos markeert. Retouren moeten ook de stofzak en de doos bevatten, omdat deze als onderdeel van het product worden beschouwd. Plaats de schoenendoos in een andere doos om schade tijdens verzending te voorkomen.

Defecte producten

De goederen worden als defect geclassificeerd als ze beschadigd worden ontvangen of als er binnen de zes maanden na aankoop een fabricagefout optreedt. Producten die zijn beschadigd als gevolg van normale slijtage, worden niet als defect beschouwd.

Als het artikel defect is wanneer u het ontvangt, kunt u het retourneren voor terugbetaling. Vraag eenvoudig uw Return Merchandise Authorization (RMA) aan en retourneer de defecte items binnen 30 dagen na de dag waarop u ze heeft ontvangen.

kleuren

We hebben er alles aan gedaan om de kleuren van onze producten zo nauwkeurig mogelijk op onze website te laten zien. Aangezien computerschermen, tablets en mobiele apparaten variëren, kunnen we echter niet garanderen dat het monitorbeeld van één kleur helemaal correct is.